Lifecoach & Healing

Healing

HEALING

Wat kan het betekenen voor u?

schalen uit de japanse wereld
een masker van een boedha
HEALING

In healing wordt er gebruik gemaakt van energie en trillingen. Voor veel mensen heeft healing nog steeds iets mysterieus. Dit terwijl het al duizenden jaren bestaat. In ons verleden werden sommige behandelingen ook als mysterieus gezien. Kijk maar naar bijvoorbeeld accupunctuur, yoga en meditatie. Allemaal technieken waar we aan hebben moeten wennen en die vandaag de dag een normale plek in ons leven hebben ingenomen.

In deze hectische tijden worden we veel zelfbewuster en hebben we ook meer behoefte aan deze behandelingen.

Er bestaan verschillende soorten healing, waarvan ik er in mijn praktijk een aantal gebruik. Dit is geheel afhankelijk van wat jij op dat moment nodig hebt. Iedere behandeling is anders en helemaal afgestemd op jou.

Reiki/Healing

Hierbij wordt de energieflow in je lichaam op gang gebracht en gaat de energie stromen. Deze energie gaat daar naar toe waar dit het hardst nodig is. Na de behandeling kun je een intense rust en ontspanning voelen.

Reiki/Healing kan gebruikt worden bij fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten, maar ook voor gezondheid en algemeen welbevinden. Een behandeling duurt ongeveer één  tot anderhalf uur. Het meest optimale effect wordt bereikt met  4 behandelingen in een vrij korte tijd.

Wat kan een Reiki/Healing behandeling voor jou betekenen

  • Geeft een rustgevende werking als je je zorgen maakt en gespannen bent.
  • Vitaliseert lichaam en geest.
  • Helpt blokkades en/of storende invloeden in je energiesysteem in balans te brengen. Op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.
  • Geeft energie bij vermoeidheid en futloosheid

Een Reiki behandeling kan je ondersteunen bij

  • Rouwverwerking
  • Lichamelijke klachten
  • Emotionele klachten
  • Depressies
  • Burn-out
  • Slaapproblemen
een deel van een foto met iemand die mediteert
een deel van een foto met iemand die mediteert
een deel van een foto met iemand die mediteert
een deel van een foto met iemand die mediteert

Reiki is niet alleen een helingsmethode, het helpt je ook om je spirituele groei verder te ontwikkelen en je meer bewust te worden van jezelf. Mijn ervaring is dat Reiki daarom een uitstekende ondersteuning is bij coaching.

Samen kijken we waar mogelijk onbalans of blokkades vandaan komen en gaan hieraan werken.

Edelstenen, kristallen

Als ondersteuning bij de Reiki maak ik regelmatig gebruik van edelstenen of kristallen.

Zoals de meesten weten bestaat alles uit energie en trilling. Onze omgeving, onze gedachten onze emoties, de mensen om ons heen, alles. Ook de aarde zelf heeft energie en trillingsniveau die mensen kunnen voelen. Edelstenen en kristallen ontstaan uit de aarde en hebben daardoor ook een trillingsniveau.

Doordat de samenstelling van iedere edelsteen anders is, is ook het trillingsniveau anders. Hierdoor heeft iedere edelsteen een eigen werking en heeft iedere edelsteen zijn eigen kracht.

Meditatie

Door de combinatie van Reiki/Healind en meditatie wordt de rust en ontspanning terug gebracht in je lichaam en geest. Even uit je hoofd en de boel de boel laten. Waarna je weer verder kunt.

Klanken

Elke klank heeft een eigen trilling en iedere trilling heeft effect op zijn omgeving, dus ook op jou. Tijdens de behandeling kan er gebruik gemaakt worden van klanken van bijvoorbeeld de stem of klankschalen

Reiki/Healing is niet bedoeld om de reguliere gezondheidszorg te vervangen, maar kan er een uitstekende aanvulling voor zijn. De oorzaak van een lichamelijk probleem kun je met Reiki niet wegnemen, wel de ongemakken die je er van kunt krijgen.  Bezoek bij klachten altijd een arts. . Bij herstel na operatie, of bv. herstel na botbreuken kan Reiki/Healing wel een stimulans geven aan de genezing.

 

Geert Benckhuisen

Coach/Reiki Master/ Healer

geert 
Benckhuisen