Lifecoach & Healing

Healing

HEALING

Wat kan het betekenen voor u?

schalen uit de japanse wereld

wat is
REIKI?

REIKI IS ER VOOR IEDEREEN. REIKI ZAL JE GEVEN WAT OP DAT MOMENT GOED VOOR JE IS.

Reiki is een levenskrachtenergie die zijn oorsprong vindt in Japan van het begin van de 20e eeuw. Grondlegger hiervan is Mikoa Usuï. Usui-sensie’s onderwijs is ontwikkeld tot een pad dat kan leiden naar harmonie, balans en geluk waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van meditatie. Het is dit onderwijs dat aan de basis heeft gestaan van wat in het Westen bekend is geworden als het Reikisysteem.

Reiki wordt gegeven door een Reikibehandelaar of Reikimaster die hiervoor is opgeleid. Door handoplegging wordt de energieflow in je lichaam op gang gebracht en gaat de energie door je lichaam stromen. Deze energie gaat daar naar toe waar het het hardst nodig is. Vaak voelen mensen een tinteling of warmte op de plekken waar de energie zijn werk doet, maar het kan zijn dat iemand niets voelt. Dit wil niet zeggen dat er niets gebeurt, integendeel. Na de behandeling kun je een intense rust en ontspanning voelen.

Reiki kan gebruikt worden bij fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten, maar ook voor gezondheid en algemeen welbevinden. Een Reikibehandeling duurt ongeveer 1 uur. Het meest optimale effect wordt bereikt met 4 behandelingen in een vrij korte tijd.

een deel van een foto met iemand die mediteert
een deel van een foto met iemand die mediteert
een deel van een foto met iemand die mediteert
een deel van een foto met iemand die mediteert

Wat kan een Reiki behandeling voor jou betekenen

 • Reiki geeft een rustgevende werking als je je zorgen maakt en gespannen bent.
 • Reiki stroomt daar waar nodig is.
 • Reiki vitaliseert lichaam en geest.
 • Reiki help blokkades en/of storende invloeden in je energiesysteem in balans te brengen. Op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.
 • Reiki geeft energie bij vermoeidheid en futloosheid
 • Reiki brengt balans in je energie terug

Een Reiki behandeling kan je ondersteunen bij

 • Rouwverwerking
 • Lichamelijke klachten
 • Emotionele klachten
 • Depressies
 • Burn-out
 • Slaapproblemen

Reiki is niet bedoeld om de reguliere gezondheidszorg te vervangen, maar kan er een uitstekende aanvulling voor zijn. De oorzaak van een lichamelijk probleem kun je met Reiki niet wegnemen, wel de ongemakken die je er van kunt krijgen.  Bezoek bij klachten altijd een arts. . Bij herstel na operatie, of bv. herstel na botbreuken kan Reiki wel een stimulans geven aan de genezing.

Reiki is niet alleen een helingsmethode, het helpt je ook om je spirituele groei verder te ontwikkelen en je meer bewust te worden van jezelf. Mijn ervaring is dat Reiki daarom een uitstekende ondersteuning is bij een NLP coaching.

Samen met jou kan ik gaan kijken waar mogelijk onbalans of blokkades vandaan komen en hieraan werken.

Geert Benckhuisen

Reiki beoefenaar

geert 
Benckhuisen

Het is mijn weg, de weg van mijn hart.

Het geeft niets welke weg je bewandelt,
Als het maar de weg van jouw hart is....

Geert